Preshi është një nga perimet më të vjetra të njohura sot për sot në botë, edhe pse shumë njerëz e nënvlerësojnë, pa ditur se është një depo e vërtetë vlerash ushqyese. Pjesa e bardhë është e pasur me sheqer natyral dhe sakarozë, kurse pjesa jeshile është e pasur me vitamina dhe sub.stanca aktive, që forcojnë sistemin imunitetar.

Ekspertët këshillojnë që të konsumohet i freskët ose të zihet pak, për të mos avulluar sub.stancat ushqyese, sikurse janë vitaminat A dhe C, vazhdon me tutje menyra e plot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *