Një pyetje shkencore dhe fetare e cila ka te bej me gjakun.

Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm?

Përgjigja e pyetjes
Pse nuk e pin toka gjakun?
Ka dy arsye:

Njëra shkencore dhe tjetra fetare

Arsyeja shkencore: Sepse grimcat e gjakut janë më të mëdha se poret e tokës, dhe kështu shkakton gjak të ngjizur, dhe fraksionet e tij synojnë trombocitet, dhe është e vështirë për poret e tokës thithjen e gjakut.

Arsyeja fetare: Masi që Kabili e mbyti vëllaun e tij Habilin e varrosi, erdh Ademi alejhi selam dhe pyeti për djalin e tij Habilin, i thanë se vëllau i tij e ka mbytur.

Tha: ku është gjaku?
Thanë: e piu toka.
U lut me zë të lartë duke thënë:
“Allahu e mallkoftë tokën që e ka pirë gjakun e djalit të Ademit”.
Prej asaj kohe i ndalohet tokës ta pin gjakun.

Përktheu Hoxhë Sinan Rushiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *