A e dini se ka ushqime që i konsumoni çdo ditë dhe që po ju vrasin ngadalë?

Shumica prej nesh kanë një numër të këtyre ushqimeve në menunë e përditshme, por nëse i përzieni të gjitha këto, do të merrni një kombinim vdekjeprurës.
Prandaj, duhet të filloni të bëni ndryshime në dietën tuaj. Analizoni atë që hani dhe filloni të bëni zgjedhjet e duhura që sot.

Disa nga këto ushqime çojnë në presion të lartë të gjakut, kolesterol të lartë, sëmundje të zemrës, diabet, madje edhe kancer. Të mos harrojmë obezitetin dhe gjithë ankthin dhe depresionin që mund të vijë me të.

Këtu është lista e 16 ushqimeve që po ju vrasin ngadalë:

1 – Kripa – Kripa luan një rol të madh në rregullimin e presionit të gjakut. Nëse hani shumë kripë, do të keni presion të lartë të gjakut dhe rritje të rrezikut të sëmundjes kardiovaskulare, e cila është ndër shkaqet kryesore të vdekjes në botë. Pra, kufizoni sasinë dhe kujdesuni për nivelet e natriumit në ushqimet e përpunuara.

2 – Lëngje frutash komerciale – Mos i besoni etiketave të mëdha që thonë 100% fruta. Lëngu i frutave komercial shpesh përmban sheqer të shtuar, ngjyrosës, konservant dhe mund të humbasë lëndët ushqyese gjatë pasterizimit.

3 – Drithërat e mëngjesit – Përsëri, faji i marketingut. Drithërat e mëngjesit në të vërtetë përmbajnë sheqer, ngjyrosës artificialë, konservues, produkte OMGJ dhe shpesh janë të zhveshura nga lëndët ushqyese që kishin para përpunimit.

VAZHDIM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *