Nervit shiatik ka të bëjë me dhimbjet në pjesën e poshtme të shpinës, në hapësirën e fundshpinës dhe këmbë, dhimbje që shfaqet krejt papritmas. Pos dhimbjes, ata që vuajnë nga nervi shiatik kanë edhe të djegura në këmbë. E shumë njerëz tentojnë që dhimbjen ta shërojnë me ndihmën e ilaçeve konvencionale, por ilaçet e tilla kanë afat jetëshkurtër. Shumë ekspertë përmendin edhe ushtrime, si dhe pozita të ndryshme të jogës, për të zgjidhur këtë problem.
Simptomat e nervit shiatik janë:

Dhimbja fillon në pjesën e poshtme të shpinës ose nga njëra anë e kofshës, shpërndahet në fundshpinë.

Të djegura në njërën apo të dy këmbët.Dhimbja përkeqësohet kur uleni.Ndieni plogështi, vështirësi gjatë lëvizjes së këmbëve ose shputave.Dhimbje konstante në fundshpinë.

RECETA

Përbërësit:

4 thelpinj të hudhrës, 200 ml qumësht, mjaltë

Përgatitja:

Shtypni thelpinjtë e hudhrës dhe më pas i zieni në pak zjarr.Derisa i zieni, shtoni qumështin dhe prisni disa minuta derisa të vlojnë.Më pas qumështin e hiqni nga zjarri.

Përdorimi:

Këtë përzierje ta konsumoni një herë në ditë dhe shumë shpejt do të vëreni lehtësim nga dhimbjet.Kjo ndodh, pasi që hudhra përmban efekte të forta kundër inflamacioneve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *