Lindita Buzuku është një nga ato gratë e forta të këtij vendi që nuk ka sëmundje t’ia mposhtë dëshirën dhe shpresën për të jetuar e punuar.

Ajo është prekur nga sëmundja e kancerit prej kohësh dhe ndonëse ka humbur njërën këmbë nga kjo sëmundje, do sërish të shërohet edhe të punojë ku të ketë mundësi.

Lindita është e shtruar në spitalin onkologjik në Tiranë dhe në emisionin “Shqiptarët për shqiptarët”, ajo kërkon që njerëzit të venë dorën në zemër dhe ta ndihmojnë. Thotë se i janë shfaqur disa gjëndra të reja por asaj i kushton të udhëtojë drejt Tiranës ku kurohet dhe kërkon vetëm një shtëpi pranë spitalit ku të qëndrojë deri sa të kurohet.

Ajo tha:

Ecejaket Berat-Tiranë janë të shpeshta por unë nuk kam mundësi ekonomike që të vij aq shpesh. Burri është i papunë ndërsa mundohet shumë të sigurojë shkollën për vajzën 17 vjeçare. Me zemër e me shpirt kërkoj ndihmë. Kam nevoje për një shtëpi me qira afër spitalit ku kurohem. Shqiptaret kanë zemër të madhe e ndihmojnë njeri-tjetrin.”

Mjekët i kanë dhënë shpresë Linditës së do të shërohet ndërsa ajo ka filluar të mendojë që tani për punën që do bëjë kur të bëhet mirë.

Ajo u shpreh:

Pas sëmundjes kam nevoje për punë, dua kurajo dhe ndihmë nga shqiptaret. Do bëja cdo punë rrobaqepëse apo parukere. Dua të filloj një jetë të bukur, kjo është dëshira ime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *