Në krye të listës së vendeve me festat më të shumta publike renditet Shri Lanka me 25 ditë jo-punë.
Pason India me 21 festa shtetërore, Kolumbia dhe Filipinet me 18, Kinë dhe Hong Kongu me 17, Tajlanda, Turqia dhe Pakistani me 16, Japonia, Argjentina dhe Suedia me 15 festa.

Çdo pushim kombëtar përcaktohet me ligj. Përjashtimi i vetëm bën Britania e Madhe, ku nuk ka ditë të paguara për festë, por ato kompensohen ndryshe.

Britanikët kanë 28 ditë pushim në vit, transmetojnë mediat botërore.

By topalb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *