Parfumet janë një nga produktet kozmetikë më të shitur në të gjithë botën dhe janë projektuar për të stimuluar trurin pozitivisht , por studimet tregojnë se produktet e parfumuara ndikojnë për keq në shëndetin e njeriut.

Kur ekspozohet në ajër të hapur, parfumi avullon substance kimike të cilat aktivizojnë qelizat nervore të hundës, të cilat nga ana e tyre i dërgojnë mesazhe trurit.

Fatkeqësisht, për disa këto sinjale janë aq të forta sa që shkaktojnë dhimbje koke dhe migrenë.

Kujdes, pasi me parfume nuk duhet të mendoni vetëm ato të cilat i hedhim me raste, por edhe aromat e larëseve të xhamave, dyerve, dyshemeve, etj. për të evituar këtë bëni të mundurën që shtëpia juaj, apo edhe vendi i punës të ajrosen mirë herë pas here.

Nëse do të keni mundësi gjatë momentit që ju lind një dhimbje e tillë koke, hidhni mbi ballin tuaj një pikë vaji menteje.

Një në 20 persona mendohet se vuajnë nga alergjia në parfum, ndërsa mendohet e ky numër do të rritet në të ardhmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *