Një paciente e cila ka kryer një operacion për heqjen e një cisti është bërë shembull që të gjitha gratë të ndalojnë të konsumojnë këtë pjesë të mishit të pulës.
Ajo pasi ka hequr një cist i cili ishte i mbushur me gjak ngjyrë të errët, pas ca kohësh ju desh që ti futësh përsëri këtij operacioni sepse i ishte krijuar një tjetër cist, dhe pasi ajo shkojë për një konsultë tek gjinekologu gjetën shkaktarin e krijimit të tyre. Sipas mjekëve e gjithë ajo vinte nga konsumimi i tepërt i krahëve të pulës.

Ekspertët treguan se pula është e injektuar me steroide artificial që e bëjnë atë të rritet më shpejt dhe të ketë më shumë mish.

Këto steroide injektohen kryesisht tek pjesa e krahëve dhe të qafës dhe prandaj ekspertët rekomandojnë që të shmanget konsumimi i tyre. Steroidet kanë efekt anësor në trupin tonë sidomos tek një femër pasi shkakton ndryshime hormonale dhe rritjen e cisteve në mitër dhe në gjinj.

By topalb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *