Zbulohen të tjera hollësi nga krimi makabër në Zvicër. Si i vrau me thikë Ruzhdi Buzhala nga Kosova Almën, gruan e tij nga Lezha, dhe Ildën, motrën e saj që erdhi nga Franca. Policia nuk e mori në mbrojtje gruan e vrasësit që kishte qenë i martuar edhe më parë në Kosovë.

Vrasja e dy motrave nga Ishulli i Lezhës, Alma dhe Ilda ka tronditur mbarë opinionin publik jo vetëm në vendin tonë, por edhe në Francë dhe Zvicër, konkretisht në vendbanimet e dy grave viktima. Tashmë janë fqinjët e Almës, gruas së agresorit që kanë hedhur dritë mbi jetën në çift mes gruas 38 vjeçare Almës dhe Ruzhdi Buzhalës. Ata kanë treguar se bëhet fjalë për një dhunë sistematike të burrit nga Kosova mbi Almën, që e kishte grua të dytë.

Por përveç saj ai ushtronte herë pas here dhunë edhe mbi dy fëmijët e mitur, njëri 16 dhe tjetri 14 vjeç! Ndërsa vajza tjetër e çiftit mësohet se është ende në moshë të vogël. Ka qenë pikërisht kjo marrëdhënie e tensionuar mes çiftit që ka detyruar Ildën, motrën e tretë ndër 6 të tilla të Almës, të udhëtojë nga Franca.

Alma prej kohësh mbahej e mbyllur brenda dhe se nuk lihej të dilte jashtë nga bashkëshorti i saj Ruzhdiu, i cili ishte në moshë 14 vite më i madh se ajo. Prej kohësh ajo nuk mund të shkonte as në shkollë për të mësuar gjuhën ndërkohë që bëhet me dije se Alma edhe e kishte denoncuar dhunën ndaj saj po meqë autoritetet vendase nuk e kishin njohur në asnjë lloj angazhimi mësohet se nuk kanë ndërhyrë për të kryer arrestimin e vrasësit, pasi merrej për bazë dëshmia e tij meqë ai dinte të fliste dhe gruaja jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *