Super Hëna pritet të ndodhë javën e ardhshme, më 3 dhjetor.

Fenomeni i bukur dhe i rrallë natyror për herë të fundit ndodhi më 14 nëntor të vitit 1948.

Ishte astrologu Richard Nolle, i cili në vitin 1979 solli edhe shpjegimin e parë të këtij fenomeni.

Ai shpjegoi se ky fenomen është “një hënë e plotë që vjen në këndin më të afët me Tokën”.

E sa i përket pasojave, Super Hëna pritet të shkaktojë batica dhe zbatica më të fuqishme që do të dallohen në vendet bregdetare që lagen nga Oqeani Paqsor dhe Atlantik.

Herën tjetër kur pritet të ndodhë ky fenomen do të jetë 25 nëntori i vitit 2034.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *