Pasaporta gjermane ia kaloi asaj të Singaporit, duke u bërë më e fuqishmja në botë me udhëtimin në 177 vende pa viza.

Kostoja e pasaportës australiane e udhëtimit 10-vjeçar është 282 dollarë, dhe çmimi i saj është rritur me 41% gjatë dekadës së fundit. Kostoja e dokumentit të udhëtimit zyrtar të Turqisë, u rrit paksa gjatë viteve të fundit, çmimi i pasaportave australiane e kaloi. Pasaporta turke ka çmimin rreth 255 dollarë.

Federata Australiane e Agjentëve të Udhëtimeve (AFTA) njoftoi për ”The New Daily” se rritjet e çmimeve kishin shkaktuar polemika dhe për ketë bën thirrje që të rishikohet vendimi.

Këtë vit, pasaporta Australiane renditet e 22-ta për udhëtimin pa viza, sipas një liste të publikuar nga Henley & Partners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *