Mamaja e fëmijës më të shëndoshë në botë ka zbuluar se si ajo kishte frikë nga shtimi i peshës së tij. Luis Manuel Gonzales është 10-muajsh dhe peshon (28 kg). Mjekët nuk e dinë ende se pse i riu Luis Manuel është kaq i madh. Meksika e udhëheq botën në obezitetin e fëmijërisë dhe diabetin, dhe Gonzales është një shembull ekstrem i këtij dallimi të padëshiruar.

Në lindje ai peshonte mesatarisht 3.5 kilogramë, njësoj si vëllai i tij Mario. Në moshën dy muajsh, Luis peshonte 10 kg. Gjatë tetë muajve të ardhshëm ai fitoi 18 kilogramë. Isabel Pantoja, 24 vjeç, dhe bashkëshorti i saj Mario Gonzales kanë krijuar një faqe në Facebook dhe kanë hapur një llogari bankare për njerëzit që të japin para për kujdesin mjekësor të Luis Manuel. Babai i tij fiton pak më shumë se £ 151 në muaj. Atyre i dhemb kur shohin infermieret që kërkojnë midis rrathëve të dhjamit në krahët e tij për të gjetur një venë.

Prindërit patën tronditjen e jetës së tyre kur një pediatër u tha se djali mund të kishte nevojë për injeksione hormonale që kushtonin ekuivalentin e 421 £ secila. Dhe pavarësisht shumë studimeve dhe analizave, askush nuk e di se çfarë është nuk shkonte me këtë djalë.

Një nga hipotezat kryesore është se ai mund të ketë një sëmundje të quajtur Sindromi Prader-Willi, një gjendje gjenetike në të cilën fëmijët kanë një oreks të pangopur dhe muskuj të dobët, megjithëse ky djalë nuk hanë ose kalon ditën duke kërkuar ushqim.

Çrregullimi gjithashtu mund të shkaktojë probleme në zemër dhe vonesa në zhvillimin e trurit dhe organeve gjenitale. Mamaja e djalit tregon se kur ai ishte pak më shumë se një muajsh, duhet të vishte rroba për dy ose tre-vjeçarë. Në ditën e vaksinës së tij të parë peshonte 10 kg.

Tani ai duhet të shkojë në spital tre në katër herë në javë për analiza. Ai nuk mund të ecë apo të zvarritet. Ai mund të rri vetëm ulur. Pantoja lodhet shumë nga mbajtja peshë e tij.

Silvia Orozco, një kirurge e specializur në të ushqyerit, kontaktoi familjen dhe shqyrtoi djalin. Ajo arriti në përfundimin se jeta e tij mund të jetë në rrezik, por është në pritje të rezultateve të analizave të mostrave të indeve në Shtetet e Bashkuara. Orozco tha se, në vend të Sindromës Prader-Willi, problemi i tij mund të jetë kjo: ndërsa ishte shtatzënë me Luis Manuel, nënës së tij mund të jetë ushqyer keq dhe kjo shkakton keqfunksionimin e metabolizmit të tij. Nëse kjo rezulton të jetë kështu, diagnozë është e mirë dhe do të përfshijë hormone shtesë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *