Nëse ju dhembin supet, urgjentisht shkoni te mjeku: Ja cilën sëmundje vdekjeprurëse tregon dhembja e supeve.

Dhembja e supeve kryesisht konsiderohet si gjendje e parëndësishme, ia atribuojmë qëndrimit ulur, mosaktivitetit fizik apo qëndrimit të padrejtë, ndërkaq nuk e dimë se në çfarë sëmundje të rrezikshme mund të në dërgojë.

Dhembja e supeve është njëra ndër shenjat e para të kancerit të mushkërive, të cilën e shkakton tumori specifik, i cili zhvillohet në pjesën e sipërme të krahut të mushkërive.

Kjo dhembje dallohet nga dhembja klasike për shkak se shpesh shfaqet gjatë natës, transmeton Telegrafi.

Krahas dhembjes së supeve këtë tumor na paralajmëron rënia e kapakëve të syve, zvogëlimi i bebëzës në njërin sy dhe zvogëlimi i njërës anë të fytyrës.

Këtë sëmundje na paralajmëron edhe sindroma e Hornerit, dobësimi i punës së syrit, sepse tumori dëmton nervat të cilat lidhin qafën me pjesët e ndryshme të kokës.

Mos e injoroni dhembjen e supeve, ky lloj tumori në mushkëri vetëm më vonë, në fazat e fundit, tregon shenja të kollës dhe kollës me gjak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *