Çdo problem e ka një zgjidhje të thjeshtë, dhe kjo vlen edhe për vezët e ziera. Ky mund të jetë shpesh një proces i ndërlikuar, por ka një truk të vogël që ua lehtëson shumë punën, kur bëhet fjalë të qëruar vezët .

Vështirësia e heqjes së lëzhgave të vezëve të freskëta vjen si rezultat i pH relativisht të ulët të albuminës që ndodhet në vezë.

Sipas ekspertëve, vezët 7-10 ditë janë ideale për t’u zier dhe qërohen më kollaj. Nëse keni probleme me heqjen e lëvozhgave të vezëve, atëherë ajo që duhet të bëni është të përdorni pak sodë buke.
Vendosni vezët të ziejnë dhe shtoni në të ½ lugë çaji sodë buke.
Soda e bukës rrit alkalinitetin tek vezët, dhe kështu ju nuk do të keni më probleme me heqjen e lëvozhgave .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *