Kushdo që mendon se vaji i sojës e bën ushqimin më të shëndetshëm, e ka gabim.Vaji i sojës është një alternative e dëshirueshme për shumicën e ushqimeve për shkak të marketingut të madh që i bëhet, por në fakt, ky lloj vaji nuk është aspak i shëndetshëm.Të gjitha produketet e sojës, duke e përfshirë edhe vajin vijnë nga soja, por shumica e prodhuesve nuk tregojnë se soja është helmuese në natyrë.
Sasia e madhe e konsumimit të sojës mund të prodhojë hormone steroide, rrit rrezikun e sëmundjes së Alzhaimerit dhe te vajzat shpejton pubertetin, ndërsa të meshkujt ndikon në transformimet fizike./Arbresh.infoPer me shume shikoni videon dhe/linkun ne vazhdim:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *