Nëse dëshironi që ta ndryshoni dukjen tuaj në përgjithësi, që të humbni dhjetë kilogramë, pos vullnetit të mirë, ju nevojitet edhe limoni. Kjo dietë shpejt shkrin dhjamin dhe yndyrat, por forcon organizmin dhe e pastron gjakun. Për fat të mirë, nuk keni pse të hani limon gjatë dietës, por t’i përdorni vetitë shëruese të tij. Lëvorja e limonit përmban pektinën që ndihmon në rregullimin e nivelit të sheqerit në gjak. Dieta me limon është shumë e thjeshtë: për çdo mëngjes pini sasinë e lëngut të limonit të përzier me ujë.

Këshillë: Shpëlani gojën me ujë të freskët menjëherë pasi ta keni konsumuar lëngun nga limoni, pasi që parandalon dëmtimin e smaltit të dhëmbëve nga acidet e limonit.

Dita e parë: Lëngun nga 1 limon të përzier me 1 gotë ujë të freskët.

Dita e dytë: Lëngun nga 2 limonë të përzier me 2 gota ujë të freskët.

Dita e tretë: Lëngun nga 3 limonë të përzier me 3 gota ujë të freskët.

Dita e katërt: Lëngun nga 4 limonë të përzier me 4 gota ujë të freskët.

Dita e pestë: Lëngun nga 5 limonë të përzier me 5 gota ujë të freskët.

Dita e gjashtë: Lëngun nga 6 limonë të përzier me 6 gota ujë të freskët.

Dita e shtatë: Lëngun nga 3 limonë të përzier me 10 gota ujë të freskët. Shtoni 1 lugë mjaltë dhe ta pini gjatë gjithë ditës.

Dita e tetë: Lëngun nga 6 limonë të përzier me 6 gota ujë të freskët.

Dita e nëntë: Lëngun nga 5 limonë të përzier me 5 gota ujë të freskët.

Dita e dhjetë: Lëngun nga 4 limonë të përzier me 4 gota ujë të freskët.

Dita e njëmbëdhjetë: Lëngun nga 3 limonë të përzier me 3 gotë ujë të freskët.

Dita e dymbëdhjetë: Lëngun nga 2 limonë të përzier me 2 gota ujë të freskët.

Dita e trembëdhjetë: Lëngun nga 1 limon të përzier me 1 gotë ujë të freskët.

Dita e katërmbëdhjetë: Lëngun nga 3 limonë të përzier me 10 gota ujë të freskët. Shtoni 1 lugë mjaltë dhe e pini përzierjen gjatë gjithë ditës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *