Nuk kanë dëshirë dhe fantazi vetëm amerikanët e europianët për të zbukuruar shtëpi dhe zona të tëra plot e përplot me rastin e fundvitit.

Fshati Pjetërshan në Kosovë, i cili ndodhet disa kilometra nga Gjakova, para festave të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri i ngjan një vendi të zbukuruar si në përralla.

Drunjtë, ura, qendra në fshat, shtëpitë dhe oborret dhe veçanërisht kisha dhe hapësira rreth saj janë zbukuruar me drita të shumëngjyrëshe.

Fshati i Gjakovës mahnit përsëri me dekorimin për festa

Kjo tashmë po bëhet traditë për banorët e fshatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *