Brokoli, qepa janë disa nga ushqimet që pastrojnë trupin nga nikotina Nikotina është kimikati nga i cili përbëhet cigarja, e cila njëherësh cilësohet si një kimikalet më problematike për njeriun që tymoset nga njerëzit me shekuj.

Nikotina mund të bllokojë qelizat nervore dhe ato të muskujve nga funksionimi i duhur, mund të rrisë edhe rrahjet e zemrës, presionit e gjakut, si dhe ndikon në rritjen e gjasave për atak kardiak.

Megjithatë, nëse pini duhan, është e mundur të largoni nikotinën nga sistemi duke ngrënë ushqime të caktuara. Këto janë disa prej tyre:

Brokoli

Qepa

Avokado

Uji

Spinaqi

Lëngu i karotës

Portokalli

Limoni

Molla

Kivi

Të tjera fruta që përmbajnë vitaminën C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *